Ας αναλογιστουμε

Όταν όλοι τη σήμερον ημέρα έχουμε απαιτήσεις από τους άλλους.. Αγαπητοί συνάνρθωποι, ας αναλογιστούμε τί είμαστε, τί κάνουμε, αν είμαστε σωστοί και τί πρέπει να αλλάξουμε..

Δεν γίνεται να έχουμε συνεχώς απαιτήσεις από τους γύρω μας νευριάζοντας και φωνάζοντας πως δεν είναι σωστοί… Όταν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε όπως πρέπει. Βλέπουμε συνεχώς λάθος αποφάσεις, λάθος κινήσεις, λάθος νοοτροπίες, λάθος σκέψεις.. Και όταν εμείς κάνουμε ένα λάθος είτε δεν το παραδεχόμαστε είτε γκρινιάζουμε που μας κατακρίνουν..

Τελικά, δεν είναι καλύτερο ο κάθε ένας να έχει απαιτήσεις από τον ίδιο του τον εαυτό πρώτα;; Να κατακρίνει πρώτα “αυτόν” και μετα τον “άλλον” ;; Ίσως όταν απαιτούμε από τον εαυτό μας το καλύτερο και το σωστότερο να μπορούμε να το ζητήσουμε και από τους υπόλοιπους;; Μήπως έτσι μπορούμε και να αλλάξουμε τον κόσμο;; Ο κάθε ένας μόνος του και μετά όλοι μαζί…

Εσύ, ναι εσύ!! Σκέψου!! Μπορείς να βρεις το λάθος σου, να το κατακρίνεις, να σε κατηγορήσεις, να θυμώσεις όπως θα έκανες και με τον περαστικό;; Και μετά να διορθωθείς και να μπορείς να σταθείς μπροστά στους άλλους με ψηλά το κεφάλι για να του <<υποδείξεις>> τι πρέπει να κάνει..

Γι’αυτό ας προσπαθήσει ο καθένας από εμάς να αλλάξει πρώτα τον εαυτό του και μετά να θελήσει να αλλάξει τους άλλους..

Author

mm

χμμ... Εγώ είμαι η Αναστασία..Νέο μέλος της Δρω και πολύ χαρούμενη για αυτή τη συμμετοχή-συμβολή.. Είμαι φοιτήτρια της Φιλολογίας και θα τα λέμε συχνά από δω και πέρα μιας και μ'αρέσει πολύ να γράφω και να εκφράζομαι μέσα από μικρά κειμενάκια..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up