2ος Διαγωνισμος Μαντιναδας

Η Εθελοντική Ομάδα Νεολαίας Δήμου Φαιστού «ΔΡΩ» στα πλαίσια ανάδειξης και διατήρησης της κρητικής παράδοσης και με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 ως έτος αφιερωμένο στον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου διοργανώνει  τον 2ο  Διαγωνισμό Μαντινάδας για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο «Φιλιά».

«Φόβοι, τρομάρες, μάνητες και κύματα ως φουσκώσουν,

δεν ημπορού’ μιαν μπιστική Φιλιά να ξεριζώσουν»

( Ερωτόκριτος, δεύτερο μέρος. στίχοι 277-278 )

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να εμπνευστούν από τους παραπάνω στίχους και να  συμμετέχουν με μια έως τρεις μαντινάδες, που θα περιέχουν την λέξη φιλιά, οι οποίες θα είναι αδημοσίευτες και γραμμένες στην κρητική ντοπιολαλιά. Παράλληλα, θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, να διαθέτουν δεκαπεντασύλλαβο, ομοιοκατάληκτο στίχο και να έχουν αυτοτελές νόημα.

Ο διαγωνισμός αφορά τρεις ηλικιακές κατηγορίες:

α)10-13 ετών
β)14-16 ετών
γ) 17 ετών και άνω

Στις 3 πρώτες θέσεις κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα απονεμηθούν βραβεία στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου 2019, στο Πολύκεντρο Μοιρών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις μαντινάδες τους στο e-mail της ομάδας: bestidro@gmail.com, με το ονοματεπώνυμο τους, την ηλικία τους και ένα τηλέφωνο. Κάθε συμμετοχή θα παίρνει έναν κωδικό και θα αποστέλλεται ανώνυμα στην κριτική επιτροπή για το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Η Κριτική επιτροπή αποτελείται από τους διακεκριμένους μαντιναδολόγους:

Αυγουστινάκης Γιώργος

Γεωργιλαδάκη Μάρω

Μακρυδάκης Μανόλης

Χανιωτάκη Μπαστάκη Βούλα.

Η έναρξη του διαγωνισμού δίνεται την 20η Απριλίου 2019 με καταληκτική ημερομηνία αποστολής των μαντινάδων την 17η Μαΐου 2019.

. Από τις 20 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου, οι μαντινάδες θα είναι δημοσιευμένες στο www.bestidro.gr , όπου ο κόσμος θα μπορεί να ψηφίσει την καλύτερη.

Η τελική βαθμολογία θα διαμορφωθεί 80% από τις κριτικές της επιτροπής και 20% από την ψηφοφορία του κοινού.

 

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας στο Email:   bestidro@gmail.com  ή  στο  Τηλέφωνο: 6975553818 Ξαγοραράκη Ρούλα.

 

Αποτελέσματα

 

Scroll Up