Οδηγουμενοι προς την ισοτητα

 

  

 

erasmus+ στις Μοίρες 
Γενικα:

Μέσω του erasmus+ οργανώσαμε ως ομάδα νεολαίας ΔΡΩ το πρόγραμμα κινητικότητας νέων mobility of youth workers με τίτλο "Leading to equalization". Nέοι και νέες από διάφορες χώρες ανα την Ευρώπη επισκέφθηκαν την πόλη των Μοιρών για επτά ημέρες. Ηταν μια ευκαιρία για εμάς να έρθουμε κοντά με παιδιά-συμμετέχοντες της ηλικίας μας, να ανταλλάξουμε απόψεις για τα τρέχοντα ζητήματα της μετανάστευσης της ισότητας και των ίσων ευκαιριών. Μέσω μη τυπικών μορφών μάθησης καταφέραμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να αποκτήσουμε μια πιο σφαιρική εικόνα αντιμετώπισης των δυσκολιών μεγάλων ζητημάτων.

Εκδηλωση:

Ο αντίκτυπος αυτού του project δεν περιορίστηκε μόνο στους άμεσα συμμετέχοντες στις δραστηριότητες, καταφέραμε να εμπλέξουμε και αρκετους νέους από την ομάδα μας.

Προσκαλέσαμε ενώσεις, πολίτες και δημόσιους φορείς στη διαπολιτισμική βραδιά αλλά και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημαρχείου.
Αρωγοί σε αυτήν την εκδήλωση στο πολύκεντρο του δημαρχείου ήταν ο σύλλογος ΑΜΕΑ "Το Μέλλον"και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τμήματος Μοιρών.

αποτελεσματα:

Βλέπουμε πάντοτε ένα έργο μέσα από μια διαδρομή, με προηγούμενα και μελλοντικά βήματα. Έτσι, οικοδομούμε νέες και ενισχύουμε τις παλαιές μας σχέσεις με ομάδες του εξωτερικού. Συζητήσαμε ήδη για το πόσο σημαντικό θα είναι για την περιοχή μας να υλοποιηθούν μελλοντικά έργα, ειδικά στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συμμετοχή των νέων από την περιοχή μας στη διαδικασία προώθησης της ενεργού συμμετοχής των νέων στην κοινωνία. Αυτή η πτυχή έχει πολύ υψηλή προτεραιότητα για όλους εμάς στην ομάδα ΔΡΩ. Για τους λόγους αυτούς, τα επόμενα βήματα που πρέπει να αναμένουμε είναι:

1.Η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μεταξύ των νέων και των φορέων τους μέσω της διοργάνωσης άλλων συναφών δραστηριοτήτων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.
2.Η διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου μας με την βοήθεια των τοπικών μέσων επικοινωνίας.

μελλον:

Η ομάδα ΔΡΩ έχει καταφέρει να εγκριθεί σε δυο νεα προγράμματα erasmus+:

1)12-18 Φεβρουαρίου erasmus+ "Supportive Inclusive Paths for Marginalized Youth" Σαντ Αντίοκο, Ιταλία.
2)11-18-Μαρτίου erasmus+ "Refugees Reflections" Αμπίτε, Μαδρίτη.

Όποιος επιθυμεί να πάρει μέρος ας επικοινωνήσει μαζί μας εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ομαδική δουλειά μέσα απο flipchart

Γνώρισε Το erasmus+

Μπορείς να γνωρίσεις νέους απο απο άλλες χώρες, να ανταλλάξετε απόψεις και να εκπαιδευτείτε δουλεύοντας ομαδικά ανά την Ευρώπη. Μάθε Περισσότερα 

Βρείτε μας εδώ:

Ομάδα ΔΡΩ

Επικοινωνήστε μαζί μας για τα νέα προγράμματα σε: Σαντ Αντίοκο Μαδρίτη
Scroll Up