ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

1) Σκοπός του παιχνιδιού – ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ  ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ – είναι  η διασκέδαση με την ανακάλυψη ενός κρυμμένου θησαυρού μέσα από την αποκρυπτογράφηση μιας σειράς γρίφων που σχετίζονται με την ιστορία του δήμου Φαιστού και των ανθρώπων της.

2) Τα όρια του παιχνιδιού προσδιορίζονται γεωγραφικά από τα σύνορα του Δήμου Φαιστού.

3) Για την απάντηση των γρίφων τα μέλη της ομάδας μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο όπως βιβλία, βιβλιοθήκες, διαδίκτυο, γνωστούς και αγνώστους.

4) Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής του αριθμού ή/και της σειράς των γρίφων σε περίπτωση που κρίνουν πως αυτό είναι απαραίτητο.

5) Ο αρχηγός εκπροσωπεί την ομάδα του και μόνο αυτός επικοινωνεί με την οργανωτική επιτροπή. Ο αρχηγός της ομάδας ειδοποιεί αμέσως την επιτροπή σε περίπτωση που η ομάδα αποφασίσει να εγκαταλείψει για οποιοδήποτε λόγο το παιχνίδι.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

6) Κάθε ομάδα πρέπει να αυτοονομαστεί, να επιλέξει έναν αρχηγό και να δηλώσει συμμετοχή στο www.bestidro.gr  έως την Πέμπτη 21/02/2019 και ώρα 20:00.

7) Κάθε ομάδα αποτελείται το λιγότερο από 1 μέλος. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο.

8) Δεν υπάρχει κατώτατο όριο ηλικίας για τους συμμετέχοντες. Για την καλύτερη λειτουργία της, η ομάδα θα πρέπει να απαρτίζεται από διάφορες ηλικίες και οπωσδήποτε από έναν ενήλικα. Ομάδες που αποτελούνται αποκλειστικά από άτομα μικρών ηλικιών, θα δυσκολευτούν περισσότερο.

9) Είναι χρήσιμο η κάθε ομάδα να διαθέτει μεταφορικό μέσο και ο αρχηγός της ομάδας θα πρέπει να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης. Τα μέλη ομάδων που χρησιμοποιούν μηχανοκίνητα μεταφορικά μέσα το κάνουν με δική τους ευθύνη. Σε τέτοια περίπτωση ο αρχηγός έχει ευθύνη να προτρέψει τα μέλη της ομάδας και ιδιαίτερα αυτά που διαθέτουν μηχανάκι, να τηρούν τον Κ.Ο.Κ., να φορούν απαραίτητα κράνος, να μην τρέχουν και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

10) Η διαδικασία ξεκινάει το πρωί της Κυριακής 24/02/2019. Από τις 9:00 το πρωί θα γίνεται το sign-in των ομάδων. Η παράδοση του πρώτου γρίφου στους αρχηγούς των ομάδων θα γίνει στις 10:00 π.μ.

11) Κατά το sign-in ο αρχηγός θα παραλάβει 5 κάρτες. Η κάθε κάρτα είναι μοναδική για κάθε ομάδα. Οι κάρτες είναι απαραίτητες στις ομάδες καθώς χρειάζονται για το τσεκάρισμα των σημείων.

12) Σημείο αφετηρίας και παραλαβής-παράδοσης γρίφων (τσεκάρισμα) ορίζεται ο αύλειος χώρος του Δημαρχείου Δήμου Φαιστού.

13) Το 7ο κυνήγι θησαΔΡΩν θα διεξαχθεί και φέτος με το σειριακό σύστημα επίλυσης γρίφων. Οι ομάδες λύνοντας τον κάθε γρίφο, μπορούν να λάβουν τον επόμενο και να προχωρήσουν στην επίλυσή του.

14) Νικήτρια του παιχνιδιού ανακηρύσσεται η ομάδα που θα αποκρυπτογραφήσει και θα απαντήσει σωστά σε όλους του γρίφους, καταφέρει να βρει τον κρυμμένο θησαυρό και επιστρέψει με αυτόν στο Δημαρχείο. Η νικήτρια ομάδα αναλαμβάνει τη διοργάνωση του 8ου κυνηγιού θησαΔΡΩν.

15) Το σημαντικότερο είναι να περάσουμε καλά, να διασκεδάσουμε και γιατί όχι και να συνεργαστούμε….Αν θέλουμε να παραπλανήσουμε ή να κατασκοπεύσουμε το κάνουμε αλλά με προσοχή(μη μας πιάσουν κιόλας…..). Αυτό που απαγορεύεται αυστηρά, με ποινή αποκλεισμού , είναι  η καταστροφή στοιχείων που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι.

ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑΤΑ

16) Υπάρχουν 6 διαφορετικοί τρόποι τσεκαρίσματος.. 1) Άτομο στο σημείο, 2) Ταμπελάκι με λέξη-κλειδί, 3) Selfie σε σημείο, 4) Selfie σε σημείο με αντικείμενο 5) Βίντεο και 6) Πες τη λύση. Κάθε γρίφος έχει τον δικό του τρόπο τσεκαρίσματος ο οποίος αναγράφεται πάνω στον γρίφο με το κατάλληλο σύμβολο.

17) Σε περίπτωση «ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ», ο κυνηγός πηγαίνει στο σημείο που βρήκε αποκωδικοποιώντας το γρίφο, έχοντας μαζί του 1 από τις 5 κάρτες της ομάδας του και επιδεικνύει την κάρτα στο άτομο που βρίσκεται στο σημείο. Έπειτα το άτομο, λέει στον κυνηγό μια λέξη-κλειδί ή του δίνει ένα αντικείμενο. Αν δοθεί αντικείμενο, η ομάδα ακολουθεί τις οδηγίες που το συνοδεύουν, ενώ αν δοθεί λέξη-κλειδί, η ομάδα τσεκάρει στο Δημαρχείο λέγοντας στην επιτροπή το Σημείο και τη Λέξη-Κλειδί.

18) Σε περίπτωση «ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΜΕ ΛΕΞΗ-ΚΛΕΙΔΙ», ο κυνηγός πηγαίνει στο σημείο που βρήκε αποκωδικοποιώντας τον γρίφο, αναζητάει στον χώρο που βρίσκεται το σημείο το ταμπελάκι του κυνηγιού (το οποίο δεν είναι απαραίτητα σε εμφανές σημείο), το εντοπίζει και διαβάζει τη Λέξη-Κλειδί. Έπειτα τσεκάρει στο Δημαρχείο λέγοντας στην επιτροπή το Σημείο, τη Θέση που ήταν το ταμπελάκι και τη Λέξη-Κλειδί.

19) Σε περίπτωση «SELFIE ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ», ο κυνηγός πηγαίνει στο σημείο που βρήκε αποκωδικοποιώντας τον γρίφο έχοντας μαζί του 1 από τις 5 κάρτες της ομάδας του. Στέκεται μπροστά στο σημείο και τραβάει μια selfie φωτογραφία στην οποία πρέπει να φαίνεται το σημείο (ξεκάθαρα), ο κυνηγός και η κάρτα της ομάδας. Η ομάδα τσεκάρει στο Δημαρχείο λέγοντας στην επιτροπή το Σημείο και δείχνοντας τη φωτογραφία.

20) Σε περίπτωση «SELFIE ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ», ο κυνηγός πηγαίνει στο σημείο που βρήκε αποκωδικοποιώντας το γρίφο έχοντας μαζί του 1 από τις 5 κάρτες της ομάδας του και το αντικείμενο που ζητά ο γρίφος ή απεικονίζεται σε αυτόν. Στέκεται μπροστά στο σημείο και τραβάει μια selfie φωτογραφία στην οποία πρέπει να φαίνεται το σημείο (ξεκάθαρα), ο κυνηγός, το αντικείμενο και η κάρτα της ομάδας. Η ομάδα τσεκάρει στο Δημαρχείο λέγοντας στην επιτροπή το Σημείο και δείχνοντας τη φωτογραφία.

21) Σε περίπτωση «ΒΙΝΤΕΟ», ο κυνηγός αφού αποκωδικοποιήσει τον γρίφο, τραβάει βίντεο σύμφωνα με τις οδηγίες του γρίφου , επιδεικνύοντας  στην έναρξη του βίντεο 1 από τις 5 κάρτες της ομάδας του. Η ομάδα τσεκάρει στο Δημαρχείο επιδεικνύοντας το βίντεο στην επιτροπή.

22) Σε περίπτωση «ΠΕΣ ΤΗ ΛΥΣΗ», ο κυνηγός τσεκάρει στο Δημαρχείο λέγοντας στην επιτροπή τη λύση στην οποία κατέληξε αποκωδικοποιώντας τον γρίφο.

23) Κάθε τσεκάρισμα γίνεται έχοντας οπωσδήποτε μια από τις κάρτες της ομάδας. Μετά το τσεκάρισμα η ομάδα παραλαμβάνει τον επόμενο γρίφο.

JOKER

24) Στο 7ο κυνήγι θησαΔΡΩν οι ομάδες δεν θα έχουν στη διάθεση τους κάρτα joker όπως συνηθιζόταν σε προηγούμενες διοργανώσεις. Αντ’ αυτού θα τους δοθούν δύο κάρτες HINT.

HINT (ΒΟΗΘΕΙΑ)

25) Στην ομάδα θα δοθούν δύο κάρτες hint (βοήθεια). Επιδεικνύοντας την κάρτα hint στην επιτροπή τσεκαρίσματος θα δίνεται στην ομάδα επιπλέον βοήθεια για την επίλυση του γρίφου. ΠΡΟΣΟΧΗ: η κάρτα hint θα είναι μοναδική για κάθε ομάδα και μετά από τη χρήση της θα παρακρατείται από την επιτροπή. Σε κάθε γρίφο θα μπορεί να γίνει χρήση κάρτας hint μόνο μια φορά και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι τον τελευταίο γρίφο πριν τον θησαυρό.

Όσοι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται το site της ομάδας ΔΡΩ (www.bestidro.gr)  καθώς και τη σελίδα της διοργανώτριας ομάδας στο FACEBOOK (Tsimpa 1 Ομάδα Κυνηγών Κρυμμένου Θησαυρού)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ:

Ι) Φωτογραφική μηχανή ή κινητό με κάμερα.

ΙΙ) Σκαλίδα ή/και Σκαπέτι ή/και Φτυάρι.

ΙΙΙ) Γαλότσες.

ΙV) Ρολόι.

V) Ομπρέλα.

VI) Κράνος.

ΚΑΛΟ ΚΥΝΗΓΙ   ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

Scroll Up