ΑΧ, ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ…

Με αφορμή ένα βίντεο  που μόλις παρακολούθησα  αποφάσισα να ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου κι εγώ σαν μη πτυχιούχος ,άρα μη γνώστρια πολλών πραγμάτων αλλά και πεπραγμένων. Πρόκειται για ένα βίντεο δημοσιοποιημένο ενός εκ των ελληνικών μας καναλιών όπου φαίνονται άνθρωποι εξαθλιωμένοι οικονομικά, αγανακτισμένοι και επηρεασμένοι από την κρίση της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια.  Επιθυμώ λοιπόν να συντάξω ένα κείμενο με τις σκέψεις αλλά και τα συναισθήματα που μου προκλήθηκαν την στιγμή της προβολής εκείνου του βίντεο .

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την πολιτική της Ελλάδος (εις την ανάγνωση θα υπάρχουν γέλια). Γιατί η Ελλάδα πολλά  χρόνια τώρα είναι  κυβερνητικό μέσον, κάποιων ορισμένων οικογενειών που απλώς έχουν όλοι τον ίδιο τρόπο σκέψης ,πράξης ,αντιμετώπισης αλλά και κουλτούρας; Γιατί ενώ οι παππούδες, πατεράδες κάποιων άφησαν ένα κάποιο (μηδαμινό ή υπολογίσιμο) έργο πίσω τους εκείνοι το πήραν , έβγαλαν πολλά  λεφτά κι ύστερα επικαλούμενοι ηγέτες της δημοκρατίας αποχώρησαν ,φυσικά λόγω της τεράστιας μίζας που πλέον δεν μπορούσε να παρθεί άλλη ; Κύριοι Παπανδρέου και Καραμανλή; Γιατί αγαπητέ δημοκράτη ΕΛΛΗΝΑ, ναι εσύ που τόσα χρόνια απλά κοιτάς,  νομίζεις ότι εσύ σταμάτησες να εκλέγεις αρπακτικά που απλά τρώνε τα λεφτά σου; Γιατί; Όλα κύριες και κύριοι είναι καθορισμένα. Δυστυχώς ο Έλληνας θα συνεχίσει να επιδεικνύει αυτές τις αυτοκτονικές τάσεις. Τι εννοώ; Μετά ήρθε ο Κ.Τσίπρας…

Και κάπου εδώ νιώθω την ανάγκη να επισημάνω ότι δεν παίρνω μέρος στις ηλίθιες κομματικοποιημένες σας απόψεις. Τι αριστερά, τι δεξιά, τι άκρα, τι κέντρο, όλοι σας προέρχεστε από τις ίδιες οικογένειες. Δεν υποστηρίζω την ΄΄δική΄΄ σας ΄΄δημοκρατία΄΄, Κύριοι, αλλά εκείνη των προγονών μου. Εκείνη που έφτασαν την Ελλάδα ψηλά! Που ακόμη είναι γνωστή απλά και μόνο γι αυτό. Γιατί δημοκρατία σημαίνει η επικράτηση του λάου και τώρα μόνο αυτό δεν συμβαίνει, χρόνια τώρα μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Ετυμολογία λέξεως: δήμος+ κρατέω/ω , ξέρει κανένας σας αρχαία ελληνικά; Αν λάβω υπόψην μου το λανθασμένο και παράλληλα επικό  ΄΄εγέρθητω΄΄  απευθυνόμενος σε ΠΟΛΛΟΥΣ δημοσιογράφους του Κ.Μιχαλολιάκου , ενός εκ των 300 της δοξασμένης βουλής μάλλον όχι. Μια βουλή που ήταν ότι δημοκρατικότερο στην Αρχαία Αθήνα και που πια έχει καταντήσει ο πλέον καλύτερος δημόσιος μισθός.

Και για να μην μακρηγορώ… ξέρετε Κύριοι βουλευτές και αξιότιμε Πρωθυπουργέ πόσες επιχειρήσεις κλείνουν; Πόσοι άνεργοι υπάρχουν; πόσος είναι ο μισθός; Πόσοι πεθαίνουν στον δρόμο; Πόσοι ακόμη και την ώρα που μιλάμε ,τώρα, πεινάνε και δεν έχουν να φάνε; Και φυσικά πόσοι τρώνε με χρυσά κουτάλια; Το πιο επώδυνο στην σκέψη μου είναι ότι ξέρετε! Και ξέρετε γιατί εσείς οφείλεστε γι αυτό!

Μια Ελλάδα που πεινάει ,που αγανακτεί ,που διώχνει τα παιδιά της γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να τα θρέψει(γιατί καμιά μάνα δεν διώχνει τα παιδιά της διαφορετικά). Κ.Τσίπρα δεν τα γνωρίζετε όλα αυτά; Σας είναι άγνωστα; Έχετε εξευτελίσει κάθε μορφή ανθρωπισμού και αναζητάτε την παγκοσμιοποίηση. Κι εσείς και οι άλλοι 300! Ντρέπομαι για εσάς. Ντρέπομαι που η μάνα μου σας ψήφισε έχοντας φρούδες ελπίδες και ντρέπομαι που σε μιαν ΕΛΛΑΔΑ δεν ξέρω τι να ψηφίσω στην πρώτη μου εκλογική ψηφοφορία. Η Ελλάδα μια μέρα θα σας διώξει. Και ξέρετε γιατί; γιατί εσείς δεν είστε παιδιά της. Εσείς είστε οτιδήποτε άλλο εκτός από Έλληνες. τουρκόφιλοι ,γερμανόφιλοι ,αγγλόφιλοι και πολλά άλλα. Δεν είμαι ρατσίστρια ούτε φασίστρια απλά Ελληνίδα!

Κλείνοντας με μια παράκληση ως εστί σύνηθες, μην πουλάτε άλλο την χώρα, μην εγκαταλείπετε τον λαό, μην αφήσετε άλλους ανθρώπους να πεθάνουν ,μην οδηγήσετε άλλους στην αυτοκτονία και προπάντων.. ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ την Ελλάδα!

Υ.Γ: συγγνώμη για την εκνευρισμένη σκέψη και έκφραση όμως ξέρω έτσι κι αλλιώς ότι  εσείς δεν δίδετε καμίαν σημασία!

Author

mm

Είμαι φοιτήτρια Ιστορικού- Αρχαιολογικού ,2ου έτους Πανεπιστήμιου Κύπρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up