1ος Διαγωνισμος Μαντιναδας απο τη ΔΡΩ με θεμα «Μανα»

Η Εθελοντική Ομάδα Νεολαίας Δήμου Φαιστού «ΔΡΩ» στα πλαίσια ανάδειξης και διατήρησης της κρητικής παράδοσης διοργανώνει  τον 1ο  Διαγωνισμό Μαντινάδας για μικρούς και μεγάλους, με θέμα : «ΜΑΝΑ»

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με μια έως τρεις μαντινάδες, αδημοσίευτες, γραμμένες στην κρητική ντοπιολαλιά. Θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, να διαθέτουν δεκαπεντασύλλαβο, ομοιοκατάληκτο στίχο και να έχουν αυτοτελές νόημα.

Ο διαγωνισμός αφορά τρεις ηλικιακές κατηγορίες:

α) 10-13 ετών
β) 14-16 ετών
γ) 17 ετών και άνω

Στις 3 πρώτες θέσεις κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα απονεμηθούν βραβεία στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου , με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις μαντινάδες τους στο email της ομάδας bestidro@gmail.com, με το ονοματεπώνυμο τους, την ηλικία τους και ένα τηλέφωνο. Κάθε συμμετοχή θα παίρνει έναν κωδικό και θα αποστέλλεται ανώνυμα στην κριτική επιτροπή για το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Η Κριτική επιτροπή αποτελείται από τους διακεκριμένους μαντιναδολόγους:
Ελένη Πλαγιωτάκη | Κωστή Λαγουδιανάκη | Χαριστή Κουκουμπεδάκη Γιάννη Θεοδωράκη.

Η έναρξη του διαγωνισμού είναι την 26η του Μάρτη με καταληκτική ημερομηνία αποστολής των μαντινάδων την  27η  Απριλίου 2018.

Από τις 28 Απριλίου έως και την 11η Μαίου  οι μαντινάδες θα είναι δημοσιευμένες στο www.bestidro.gr όπου και όλος ο κόσμος θα μπορεί να ψηφίσει την καλύτερη.

Η τελική βαθμολογία θα διαμορφωθεί 70% από τις κριτικές της επιτροπής και 30% από την ψηφοφορία του κοινού.

 

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρύνιση επικοινωνήστε μαζί μας:

Δήμητρα:      6983157038
Στέφανος:    6942883337
Email:             bestidro@gmail.com

Author

mm

Εθελοντική Ομάδα Νεολαίας Δήμου Φαιστού ΔΡΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up