5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ, 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΩ.

Καμιά φορά, όπως πρόσφατα ξανά ανέφερα σε μια σχετική συζήτηση, το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι για να αλλάξεις τον κόσμο είναι η θέληση και η υπομονή. Κάπως έτσι ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια η ΔΡΩ. Από μια ιδέα της στιγμής που την πίστεψαν κάποιοι νέοι και έβαλαν ως βασικό στόχο να προσφέρουν τα μέγιστα στην κοινωνία που ζουν και η κάθε τους κίνηση να στοχεύει στην αλλαγή προς το καλύτερο.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή, 10 Μαρτίου 2012, γίνεται η πρώτη συνάντηση στο αμφιθέατρο του κούλε Μοιρών μιας και είναι από τους ελάχιστους δημόσιους χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μια ανοιχτή συζήτηση. Η ομάδα ξεκινάει. Θέτουμε ως κοινό στόχο να αλλάξουμε τον κόσμο. Βάζουμε όλη μας την δύναμη να αποδείξουμε πρώτα πρώτα στον ίδιο μας τον εαυτό ότι δεν είμαστε άλλη μια φούσκα. Οι δυσκολίες στα πρώτα βήματα μας τεράστιες. Είμαστε άγνωστοι και ο κόσμος μας αντιμετωπίζει θετικά μεν αλλά με μια επιφυλακτικότητα δε, που μας δυσκολεύει να κινηθούμε.

Λίγο καιρό μετά ο κόσμος βλέπει ότι πίσω από τις δράσεις μόνο καλές προθέσεις κρύβονται. Αρχίζουν να μας αγκαλιάζουν και αμέσως φαίνεται ότι η κοινωνία αναγνωρίζει ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή.

Και φτάνουμε στο σήμερα, 10 Μαρτίου 2017, πέντε χρόνια δράσεων. Πέντε χρόνια αφιλοκερδούς και ανιδιοτελούς προσφοράς. Πέντε χρόνια που δεν ξέρω αν θα πρέπει να ευχηθώ να τα εκατοστίσουμε ή να πάψουμε να υπάρχουμε μιας και θα έχουμε πετύχει το στόχο μας και η κοινωνία δεν θα μας έχει ανάγκη.

Κλείνοντας όμως δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω αυτό που αποκόμισα από τα πέντε αυτά χρόνια, ότι όσο ουτοπική φαινόταν στην αρχή αυτή η πολυσυζητημένη αλλαγή, άλλο τόσο υλοποιήσιμη αποδεικνύεται ότι είναι. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό, προσπαθώντας ακόμη και στο λάθος σημείο να είμαστε ο σωστός άνθρωπος.

Author

mm

O Στέφανος Καργακης μεγαλωμένος στις Μοίρες είναι μέλος της ΔΡΩ από το 2012. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολογιας του ΤΕΙ Κρήτης και από την επιστροφή του στις Μοιρες μετά τις σπουδές προσπαθεί να προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία. Μότο του είναι ''Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις''

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up