Εκπαιδευτικα Προγραμματα Πρωτων Βοηθειων

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 20 ωρών και η εκπαίδευση περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας απλός πολίτης, ώστε να παρέχει Πρώτες Βοήθειες σε καθημερινά περιστατικά στο σπίτι του, στον δρόμο, στον χώρο εργασίας.

Υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με σκοπό οι πολίτες  να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια  με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Οι ενότητες από τις οποίες αποτελείται είναι οι:

  1. Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης
  2. Αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος
  3. Βασική υποστήριξη ζωής
  4. Αιμορραγίες και τραύματα
  5. Μυοσκελετικές Κακώσεις
  6. Προβλήματα από την έκθεση στο περιβάλλον
  7. Επείγοντα περιστατικά- φαρμακείο

Η εκπαίδευση ακολουθεί τα πρότυπα της Δια Βίου Μάθησης, εφαρμόζοντας πέρα από την θεωρητική διδασκαλία και την εμπλοκή των εκπαιδευόμενων σε πρακτική εφαρμογή των δεξιοτήτων και οδηγεί στην απόκτηση του πτυχίου Βασικών Γνώσεων Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες.

Το πτυχίο αυτό αποτελεί το βασικό επίπεδο πιστοποίησης γνώσεων Βασικής Παροχής Πρώτων Βοηθειών και όπως όλα τα πτυχία που εκδίδονται από την Διεύθυνση Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει ισχύ για πέντε χρόνια.

Όπως διατείνεται και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, η εκπαίδευση όλων των πολιτών στην βασική παροχή Πρώτων Βοηθειών είναι κλειδί στην αύξηση της αποτελεσματικής αντίδρασης των πολιτών σε περιστατικά που η γνώση μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή ή να διατηρήσει έναν τραυματία μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Επόμενες εκπαιδεύσεις

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται αρκετές φορές το χρόνο κι οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει είτε ως μεμονωμένος πολίτης, είτε ως κάποιος οργανωμένος φορέας (σύλλογος, σωματείο, προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κλπ) μπορεί να επικοινωνήσει με το τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών κάθε Παρασκευή 20:00 με 22:00  στο  τηλέφωνο  28920 23199, είτε στο e-mail: mires@samarites.gr και να δηλώσει  την πρόθεση του να συμμετάσχει ώστε να ειδοποιηθεί όταν ξεκινήσει νέο τμήμα.

 

Author

mm

Εθελοντική Ομάδα Νεολαίας Δήμου Φαιστού ΔΡΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up