Ομιλιες & Θεατρικη παρασταση για την οδηγικη παιδεια.

Τα μέλη της ομάδας ΔΡΩ έχουν βάλει ως στόχο την παιδεία της κοινωνίας μας και προσπαθούν καθημερινά να κερδίσουν αυτό το στοίχημα. Κινούμενοι λοιπόν σε αυτή την πορεία η ΔΡΩ πραγματοποίησε το πρώτο κομμάτι από μια σειρά δράσεων γύρω από την οδική παιδεία.

Ξεκινώντας από το Λύκειο Μοιρών, η ΔΡΩ έφερε σε πέρας μια δράση που περιλάμβανε τόσο ομιλίες όσο και βιωματικό μέρος. Αυτός ακριβώς ο συνδυασμός πιστεύουμε ότι ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Οι μαθητές έδειξαν να προβληματίζονται με το τεράστιο αυτό πρόβλημα της περιοχής και να είναι πρόθυμοι να γίνουν η μεγάλη αλλαγή της οδικής παιδείας στην περιοχή μας, με βασική προϋπόθεση την δική μας βοήθεια σε αυτό. Απόλυτα στοχευμένη εξ’ άλλου είναι η φράση ενός εκ των ομιλητών ότι οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να δίνουν το παράδειγμα, μιας και τα τελευταία χρόνια έχουν μια λανθασμένη αντίληψη της προστασίας των παιδιών τους, ‘’σας προστατεύουν’’ είπε ‘’από το κρύο, από το να μην πέσετε κάτω, σε μικρότερες ηλικίες, αλλά πότε δεν σας έμαθαν να βάζετε την ζώνη ασφαλείας’’.

Εμείς σαν ομάδα ΔΡΩ πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε αυτή την μεγάλη αλλαγή και να περάσουμε από τον φόβο στην ασφάλεια και αυτό ακριβώς είναι που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Λιονάκη Γιάννη πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, τον Στεφανουδάκη το Μανώλη χρυσό παραολυμπιονίκη, τον Περγιανάκη το Χρυσόστομο πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού τμήματος Μοιρών αλλά και όλο το τμήμα ΕΕΣ Μοιρών, τον Διευθυντή του Λυκείου κ Μανασάκη, τα παιδιά από το λύκειο που έστησαν και στελέχωσαν το θεατρικό: Ρουσάκη Μαρία, Νικολούδη Ρένα, Κανακάκη Στέλιο, Βολονάκη Αντώνη, Κουρουθιανάκη Μελανθία, Μαλλιαράκη Θοδωρή και Κουκουριτάκη Νικολέτα, τις Μακιγιέζ: Ξενικάκη Αναστασία και Γιαμπουλάκη Λίτσα καθώς και τον τεχνικό Κωνσταντάκη Κωνσταντίνο μιας και όλοι τους εργάστηκαν αφιλοκερδώς για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Φωτογραφίες

Βίντεο 

 

Author

mm

Εθελοντική Ομάδα Νεολαίας Δήμου Φαιστού ΔΡΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up