5ο Κυνηγι ΘησαΔΡΩν 2017 – Το κυνηγι ενηλικιωνεται..

Φέρνεις στον κοσμο ένα παιδί.. Το μεγαλώνεις δίνοντας του όλη σου την αγάπη και έρχεται η στιγμή που έχει ανοίξει τα φτερά του και πρέπει να το αποχαιρετήσεις αφήνοντας το να πετάξει ψηλά..

Δύσκολος ο παραλληλισμός (ειδικά αν εισαι γονέας) και με αρκετή υπερβολή ίσως, όμως έτσι νιώθω, όχι μόνο εγώ αλλα και όλοι όσοι συμμετείχαμε ενεργά στη δημιουργία και ανάπτυξη του Κυνηγιού ΘησαΔΡΩν τα τελευταία 4 χρόνια.. Το Κυνήγι αποτελεί ένα απο τα “παιδιά” μας..

Πέρασαν 4 χρόνια απο την πρώτη απόπειρα αναβίωσης του Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού στην περιοχή μας.. Ξεκίνησε με άλλο στυλ, διαφοροποιήθηκε στην πορεία και εντέλει κατέληξε στην τελική του μορφή, αυτή που εφαρμόστηκε τα δυο τελευταία χρόνια και όλοι γνωρίζουμε πλέον: Το κλασικό-παραδοσιακό Κυνήγι Θησαυρού, ένα παιχνίδι ενηλίκων κυρίως που προάγει το δημιουργικό τρόπο σκέψης, τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα με πολλαπλά οφέλη.. Η κύρια ιδέα είναι να γνωρίσουμε τον τόπο μας καλυτερα μέσα απο το παιχνίδι.. Υπάρχουν παρά πολλα σημεία ενδιαφέροντος (ιστορικού, αρχαιολογικού, πολιτισμικού κτλ) τα οποία αγνοούνται απο τους περισσότερους δημότες και καλό είναι να παρουσιαστούν, ας είναι και μέσω ενός ψυχαγωγικού τρόπου.. Παράλληλα δημιουργούνται ομάδες-παρέες που μαζεύονται, συζητούν και συνεργάζονται με αφορμή το παιχνίδι..

Μετά απο αρκετές συζητήσεις -και με αρκετές δόσεις στεναχώριας φυσικά- αποφασίσαμε οτι το Κυνήγι έχει μεγαλώσει, έχει ανοίξει τα φτερά του, και έχει φτάσει η ώρα να το αφήσουμε να πετάξει.. Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μας αυτή, είχαν οι ομάδες, οι οποίες χρονιά με τη χρονιά δυνάμωναν, δίνοντάς μας την ασφάλεια οτι η διοργάνωση μπορεί να συνεχιστεί με τον καλύτερο τρόπο.. Με διαφορετικό τρόπο σκέψης και οργάνωσης αλλά και με νέες ιδέες..

Η διοργάνωση απαιτεί αρκετό χρόνο είναι η αλήθεια και όλη η δουλειά γίνεται από εθελοντές.. Αν και επαγγελματίες οι περισσότεροι, επενδύουμε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο μας στην προετοιμασία του Κυνηγιού χωρίς υλικά ανταλλάγματα.. Στο τέλος, η ηθική ικανοποίηση υπερκαλύπτει οποιοδήποτε κενό που ενδεχομένως έχει δημιουργήθει στην προσωπική ή/και επαγγελματική μας ζωή..

Το 5ο Κυνήγι ΘησαΔΡΩν 2017 είναι προ των πυλών και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό.. Αποτελεί ιστορική διοργάνωση, με την Ομάδα #tsimpa1 να είναι η πρώτη ομάδα που διοργανώνει ούσα νικήτρια.. Έχοντας αφιερώσει αρκετό χρόνο για την προετοιμασία του κυνηγιού, πλησιάζει η ώρα να μας δώσουν τα πρώτα στοιχεία, κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη του κυνηγιού.. Ας αγκαλιάσουμε όλοι την προσπάθειά τους και ας συμμετέχουμε στο κυνήγι μαθαίνοντας για τον τόπο μας μέσα από το παιχνίδι.. Ας μεγαλώσουμε κι άλλο τη διοργάνωση όπως της αξίζει..

Ως μέλος της ομάδας ΔΡΩ, ειμαι περήφανος για το Κυνήγι ΘησαΔΡΩν και συγκινημένος που υπάρχουν τόσο άξιες ομάδες όπως τους #tsimpa1, που ανέλαβαν με αίσθημα ευθύνης και με μπόλικη όρεξη, το ρόλο των συνεχιστών στη φετινή διοργάνωση.. Σας ευχαριστώ προσωπικά που κρατάτε ζωντανό το Κυνήγι μας.. Το Κυνήγι όλων των δημοτών του Δήμου Φαιστού.. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάτε περίφημα, θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών μας και θα μας ανταμείψετε παιδεύοντάς μας.. Στο τέλος -όπως και όλοι μας κάθε χρόνο- θα ξεχάσετε την κούραση των ημερών, και θα καμαρώνετε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα.. Θα καμαρώνεται για το “παιδί” σας..

Ένας μεγάλο ευχαριστώ από ένα μικρό γραναζάκι της μηχανής του κυνηγιού ΘησαΔΡΩν,
Μυρτάκης Μιχάλης,
ο “Μυρτόγερος” του Κυνηγιού

Author

mm

Μαθηματικός

Ζώντας μια ζωή κοντά σε νέα παιδιά, μαθητές κυρίως αλλά και φοιτητές, και πιστεύοντας στη δύναμη και στην αξία του λόγου, είμαι ενθουσιασμένος με τη νέα μας ιστοσελίδα. Θα δώσει την ευκαιρία να ακουστούν και να αποκτήσουν δύναμη όλες οι φωνές, οι σκέψεις και οι ιδέες των νέων. Αυτοί αποτελούν άλλωστε την κινητήρια δύναμη της κοινωνίας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up