Η διαφημιση που ‘μυριζει’ Hollywood

Ο λόγος για το Χριστουγεννιάτικο διαφημιστικό spot των 3 λεπτών της εταιρίας Marks & Spencer για το 2016.Στη Μεγάλη Βρετανία έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια ένας άτυπος διαγωνισμός που παίρνουν μέρος μεγάλα πολυκαταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων, για τη δημιουργία του πιο πρωτότυπου κάποιες φορές αστείου αλλά συνήθως συγκινητικού χριστουγεννιάτικου spot.

 

emb-mrs-claus-to-star-in-mss-christmas-with-love-campaign-1

 

Φέτος η εταιρία Μ&S ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς έριξε από τον θρόνο της την εταιρία  John Lewis που τα τελευταία χρόνια δεν θέλει να σταματήσει να δημιουργεί διαφημίσεις που σίγουρα θα μείνουν στο μυαλό των Βρετανών πολιτών για πολλά χρόνια.

Στο γιορτινό αυτό spot, με τίτλο <<Χριστούγεννα με αγάπη>>, βλέπουμε την σύζυγο του Άγιου Βασίλη να ξεπερνάει κάθε φαντασία αφού δεν μοιάζει καθόλου με την γιαγιούλα που έχουμε στο μυαλό μας από την παιδική μας ηλικία. Αντίθετα, παρουσιάζεται ως μια όμορφη και δυναμική γυναίκα που εκπληρώνει την ευχή του 7-άχρονου Τζέικ ο οποίος έστειλε καθυστερημένα το γράμμα του στον Άγιο Βασίλη.

Η ευχή

Η ευχή του μοναδική, το μόνο που ζητάει είναι να βοηθήσει να φτιάξει τις σχέσεις του με την αδερφή του. Συνέχεια καυγαδίζουν και πιστεύει ότι τον μισεί αφού ο σκύλος τους την ώρα που έπαιζαν με τον μικρό Τζέικ έφαγε τα αγαπημένα της sneakers.Εκείνη με υπερσύγχρονα snowmobiles και ελικόπτερα σπεύδει να βοηθήσει το μικρό αγόρι, κρυφά από τον σύζυγο της.

3a48044400000578-3928568-image-a-30_1478899201458

Κάτι που πρέπει να τονίσουμε επίσης είναι ότι η ίδια η εταιρία αρνήθηκε να δημοσιεύσει το budget γι αυτή τη διαφήμιση, λέγοντας μόνο ότι ο προϋπολογισμός ήταν λίγο πιο κάτω απ’ ότι πέρυσι.

Από την αρχή φάνηκε ότι θα δημιουργηθεί κάτι μοναδικό. Όλοι οι συντελεστές του, διακεκριμένοι για το έργο τους και με πολλαπλές επιτυχίες δούλεψαν βγάζοντας αυτό το αποτέλεσμα. Ο πρώτος λόγος στο διαφημιστικό γραφείο που δημιούργησε το  spot,
το RKCR / Y & R  με σκηνοθεσία του γνωστού Tom Hooper ο οποίος έχει διακριθεί πολλές φορές με τα βραβεία Όσκαρ στις ταινίες Ο λόγος του βασιλιά, Ελισάβετ Α’ και το Les Miserables. Τα γυρίσματα έγιναν στο Βόρειο Λονδίνο. Το μουσικό της άκουσμα από την επίσης διάσημη Rachel Portman  δημιουργός το γνωστού soundtrack της ταινίας Chocolat (2000).

Αυτά από εμένα, καλή σας απόλαυση! Για τη διαφήμιση πιέστε εδώ!

Πηγή: www.digitalid.gr

Author

Η Μαρία Μανουσουδάκη είναι τελειόφοιτη του ΤEI Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου στην κατεύθυνση Marketing. Είναι μια νέα αρθρογράφος γεμάτη όρεξη για να γνωρίσει από κοντά καινούργια θέματα που θα είναι πηγή έμπνευσης γι' αυτήν. Οι γνώσεις της γύρω από το marketing, τα σεμινάρια που παρακολουθεί και η συνεχής δίψα για μάθηση πάνω στο αντικείμενο της, την παροτρύνουν να γράφει στο digitalid.gr, χρησιμοποιώντας πολλές φορές το χιούμορ. Ψάχνει θέματα, γράφει άρθρα και ταυτόχρονα διορθώνει άλλα άρθρα στο blog με την ιδιότητα του Editor. Είναι τελειομανής, φιλόζωη, και αυτό που λατρεύει είναι να ''δίνει''στους συνανθρώπους της!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up