ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ <<ΑΦΙΕΡΩΜΑ>> 60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Το έτος 2017 κηρύχτηκε έτος Καζαντζάκη. Ένα αφιέρωμα για τα 60 χρόνια από το θάνατό του , με ένα συνδυασμό Απαγγελιών από τα σπουδαιότερα έργα του και ιδιαίτερων Μουσικών ήχων και τραγουδιών από την πατρίδα του, την Κρήτη.
Μια βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη, που η αγωνία του για την ανθρώπινη ύπαρξη,η πίστη στον άνθρωπο και στις ιδέες του που κουβαλάει, η μεταφυσική αγωνία του για την ύπαρξη του ΘΕΟΥ, η αγάπη του για την Κρήτη που τον ανάθρεψε και η αγωνία του για την Ελλάδα που επιζεί μέσα από μια σειρά θαυμάτων,η απόλυτη σχέση του με την ελευθερία καθώς και η απουσία φόβου για τον θάνατο, η δεσπόζουσα μορφή του πατέρα αφέντη και η μητρική αγάπη που όλα τα θεραπεύει, η αγωνία του για το μέλλον της ανθρωπότητας και κυρίως αυτή η αίσθηση της πραγματικής ευτυχίας που είναι ένα πράγμα απλό και λιτοδίαιτο- ένα ποτήρι κρασί,ένα κάστανο,ένα φτωχικό μαγκαλάκι, η βουή της θάλασσας- εμπεριέχονται στα κείμενα που διαβάζουν με κατάνυξη οι ηθοποιοί-ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ και ΗΛΙΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ”ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ” ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΙΖΥΗΝΟΥ.
Το μουσικό σχήμα ΕΡΑΝ συνδέει τα κείμενα με τις υπέροχες μελωδίες της πλούσιας μουσικής μας παράδοσης και επιχειρεί μουσικά ταξίδια στο χώρο και το χρόνο με τη βοήθεια της φωνής , μιας λύρας , ενός λαούτου και των ρυθμικών χτύπων του νταουλιού που θυμίζουν τους χτύπους της καρδιάς. Τραγούδια που ταξιδεύουν αιώνες τώρα πάνω από την Κρήτη, τη Μικρασία ,τη μακρινή Αραβία, τα νησιά μας.
Εράν σημαίνει να ερωτεύεσαι , να αγαπάς πολύ. Είναι το απαρέμφατο του αρχαίου ρήματος εράω –ερώ που βρίσκεται κρυμμένο ακόμα και σήμερα στη μαγική λέξη έρωτας. -Εράν – Να ‘μουν πουλί να πέταγα.
Μουσική Παράσταση με το συγκρότημα ΕΡΑΝ
Νεκτάριος Παχιαδάκης, λύρες και τραγούδι
Κυβέλη Σεργίου, τραγούδι και κρουστά
Νεκτάριος Μαρίνος, λαούτο , μπουλγαρί 

Scroll Up