Το hiphop. Δεν ειναι απλα μουσικη.

Αυτό που ονομάζουμε HipHop, δεν μόνο η μουσική που ακούμε, είναι κουλτούρα, τρόπος έκφρασης και κίνημα θα έλεγα για μερικούς.

Για να πιάσουμε το θέμα απο την αρχή, το HipHop αποτελείτε απο τέσσερα στοιχεία, MCs ή Rappers,Djs,Breakdance και Graffiti.Η αρχή του hiphop έγινε στις 11 Αυγούστου του 1973 με πατέρα τον Dj Kool Herc και γενέτηρά περιοχή το Bronx της Νέας Υόρκης.

Οι MCs αυτοί που έχουν το μικρόφωνο στο χέρι και που λεκτικά προσπαθούν να περάσουν στου ακροατές το δικό τους μήνυμα με τις λέξεις ή τα λογοπαίγνια και ο τρόπος γραφής τους είναι το Ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο γνωστό και σαν μαντινάδα.

Οι Djs οι οποίοι με την κονσόλα, το pickup , τα βινύλια και πάνω από όλα τα μαγικά δάχτυλα που  δίνουν τον ρυθμό στους ΜCs και τους Breakers, είναι κινητήριος δύναμη και για τα 4 στοιχεία είναι αυτοί που έκλεβαν ρεύμα για να παίξουν μουσική στα πάρτι θα έλεγα οτι είναι η ραχοκοκαλιά και το ακουστικό κομμάτι.

Τα B-Boys και τα B-Girls, οι Breakdancers δηλαδή, τα παιδιά που αψηφώντας τον νόμο του Νεύτωνα για την βαρυτική έλξη, τους βλέπεις πάνω σε μουσαμάδες να χορεύουν με φιγούρες που δεν είναι προσιτές σε πολλούς και κύριο μέσο έκφρασης είναι το σώμα.
Το τελευταίο στοιχείο είναι το Graffiti,είναι το σχέδιο οποιοδήποτε τύπου που πάνω σε τοίχο, βαγόνι τρένου,και γενικά σε ότι μπορούν να του δουν μαζικά άνθρωποι. Η γενέτειρα του είναι η Φιλαδέλφεια τον ΗΠΑ στις αρχές του ’60. Αν και ο πρώτος θρύλος είναι ο TAKI 183 που είχε αφήσει το Tag(υπογραφή) του σε όλη την Νέα Υόρκη. Άρα οι Graffiti Writers είναι τα παιδιά που με το χρώμα και την φαντασία τους διακοσμούν τους τοίχους και εκφράζονται οπτικά.

Αυτά τα λίγα για το HipHop, που είναι πραγματικά ένα μείγμα  από διάφορα ειδή τέχνης και όπως κάθε τέχνη είναι ένα μέσο έκφρασης τοτε και το Hip Hop είναι ένας τρόπος έκφρασης.

“Well, HipHop is what makes the world go around”
Snoop Dog.

Author

mm

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Χειμώνα του 1991 όπως και εκεί μεγάλωσα έως τα 20α χρόνια της ζωής μου, όπου κατέβηκα στον τόπο καταγωγής μου την Κρήτη, συγκεκριμένα στην Μητρόπολη την οποία μένω μέχρι σήμερα. Μερικές απο τις ασχολίες που μου αρέσει να κάνω, είναι να ακούω μουσική, να σχεδιάζω και να ζωγραφίζω, να παίζω μπιλιάρδο και να μαγειρεύω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up