Ανθρωπινες σχεσεις, τι δυσκολο πραγμα

Η ζωή μερικές φορές είναι πολύ απλή και το μόνο που καταφέρνει ο άνθρωπος είναι να την κάνει όσο πιο δύσκολη και περίπλοκη γίνεται. Αυτό είναι εμφανές στις ανθρώπινες σχέσεις και πιο συγκεκριμένα στην έκφραση των συναισθημάτων για την διατήρηση των σχέσεων είτε αυτές είναι φιλικές είτε ερωτικές. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί είναι δύσκολο σε κάποιον να εκφράσει αυτά που νιώθει, να κάνει πράξη αυτά που λέει και γενικότερα να είναι ξεκάθαρός απέναντι στον άλλον; Είναι πολύ ψυχοφθόρο και  δύσκολο να μαντεύει ο άλλος  συνεχώς τι νιώθεις, να προσπαθεί να εξηγήσει αυτό που είπες και να καταλάβει τι πραγματικά εννοούσες αλλά δεν βρήκες το θάρρος να το πεις. Αυτό είναι το δύσκολο πλέον στις ανθρώπινες σχέσεις, τα ξεκάθαρα λόγια. Σήμερα ο άνθρωπος το μόνο που καταφέρνει με μια τέτοια συμπεριφορά είναι να δίνει ελπίδες στον άλλον και υποσχέσεις τις οποίες όμως δεν είναι σίγουρος ούτε ο ίδιος ότι μπορεί να  κρατήσει και συνάμα πραγματοποιήσει.  

Και τότε έρχεται η στιγμή που καλείται να αποφασίσει τι πρέπει να κάνει. Εάν πρέπει να συνεχίσει να υπομένει μια τέτοια κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά ή εάν πρέπει να συζητήσει με τον άλλον και εν συνεχεία να πράξει αναλόγως. Ακούγεται δύσκολο έτσι; Κι όμως είναι πολύ πιο απλό. Το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να εκφράσει αυτά που νιώθει και να είναι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται.

Τόσος απλές είναι τελικά οι ανθρώπινες σχέσεις. Συζητάς με τον άλλον τι σε ενοχλεί, ξεκαθαρίζεις από την αρχή τι θέλεις και αν τα βρείτε μόνο τότε συνεχίζεται. Μόνο έτσι. Ξεκάθαρα λόγια, ξεκάθαρες πράξεις, ξεκάθαρες σχέσεις…

 

 

 

Author

mm

Γεια σας, είμαι η Έλενα και σπουδάζω Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Χαίρομαι που συνεισφέρω και εγώ στην ομάδα της Δρω και που μου δίνεται η ευκαιρία να εκφραστώ μέσα από την σελίδα της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up