Μια ζωη μετα μουσικης!

Τραγούδια, στίχοι, νότες, συνθέσεις,  ολόκληρη επιστήμη είναι η μουσική και ας τη λένε τέχνη. Παρόλο που δεν έχω μεγαλώσει με αυτήν την κλασική παιδεία του Μπαχ και του Μότσαρτ – ένεκα του ότι είμαι και κοράσιο από χωριό –  το αυτί είναι αυτί και ακούει όπως του πρέπει. Τυχεροί όσοι γεννηθήκαμε με ολοκληρωμένη την αίσθηση της ακοής κι έχουμε το προνόμιο να γευόμαστε χιλιάδες συναισθήματα μονάχα με μια μουσική σύνθεση. Η ακοή είναι συνδεδεμένη με την ψυχή και την καρδιά μας, γι’ αυτό κάθε φορά που ακούμε ένα τραγούδι με το όποιο ταυτιζόμαστε βιώνουμε έναν ευχάριστο ψυχολογικό κλονισμό.

Δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζω τη μουσική ως καλή ή κακή. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπελίτσες πουθενά, πόσο μάλλον στη μουσική. Χαρακτηρισμοί -κυρίως στα τραγούδια- τύπου ‘’σκυλάδικα  και  ‘’ποιοτικά’’ δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Κάθε μουσική δημιουργία  αποτελεί κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο, έχει ένα δικό της σκοπό και απευθύνεται σε όλους, ειδικά όταν συνδυαστεί με τον κατάλληλο στίχο, εκεί μιλάμε για ένα αριστούργημα. Το ότι κάποια δημιουργήματα δεν είναι κοντά σ’ εμάς δε σημαίνει ότι πρέπει να τα καταδικάζουμε. Αν μιλούσα εμπειρικά  θα έλεγα  ότι έχω πέσει πολλές φορές σε αυτή τη παγίδα έχοντας ταμπού για κάποια μουσικά είδη. Όμως ακούγοντας  τα  όχι μόνο εντυπωσιάστηκα αλλά και τα σεβάστηκα.

Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν ένα συγκεκριμένο είδος και άλλοι που δεν κάνουν διακρίσεις άπλα έχουν αδυναμία σε ορισμένα. Όσα κι αν είναι τα μουσικά  είδη, το νόημα είναι ένα, σκοπός της  μουσικής είναι να μετατρέψει τις ζωές μας σε μικρές ιστοριούλες  με μουσική υπόκρουση λες και παίζονται στο σινεμά. Μου αρέσει να ταυτίζω συγκεκριμένα κομμάτια της καθημερινότητας μου με τραγούδια και να νιώθω ότι πρωταγωνιστώ στην ταινία της ιδίας μου της ζωής (ανέκαθεν ψωνάρα!),  δίνει άλλο αέρα βρε παιδί μου στη ρουτίνα.

Γύρω μας όλα είναι μουσική, πέρα από την ίδια τη μουσική. Ακούστηκε κάπως βαθυστόχαστο αυτό (τρομάρα μου!), γι΄ αυτό θα σου εξηγήσω αγαπητέ αναγνώστη τι εννοώ. Για να καταλάβεις το πόσο σημαντική είναι η μουσική παρατήρησε τον κόσμο γύρω σου, είναι γεμάτος ήχους που αν τους συνδυάσεις με τον προσωπικό σου τρόπο, φτιάχνεις τη δική σου μουσική σύνθεση και αυτό είναι υπέροχο!  Κάτσε και σκέψου μια καθημερινότητα  χωρίς  λίγη δόση μελωδίας, χωρίς κανέναν ήχο, πιο βαρετή και από ντοκιμαντέρ για την πυρηνική φυσική (ένα συγγνώμη εδώ προς τους πυρηνικούς φυσικούς..).

Ευτυχώς  που υπάρχει η μουσική! Μπορεί να συνδυαστεί με παρά πολλές δραστηριότητες, που είναι λιγουλάκι ανυπόφορες για τον καθένα από εμάς και να τους δώσει μια νότα χαράς και αισιοδοξίας. Για παράδειγμα, το διάβασμα μετά μουσικής (τα μαθηματικά πάνε με Μητροπάνο παιδιά, το λέω εκ πείρας).

Και αν ακόμα δε πείστηκες, πήγαινε κάπου ήσυχα και άκου την καρδιά σου.. Αυτό το τικ τακ που σε διατηρεί ζωντανό είναι μουσική. Η μουσική είναι ζωή!!

(   https://youtu.be/ru0K8uYEZWw

CAN’T STOP THE FEELING! )

Author

mm

''Ηello people, είμαι η Κατερίνα, μια ολίγον τι τρελούτσικη φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Δημοτικής Ρεθύμνου και μου αρέσει αρκετά να εκφράζομαι μέσα από το γράψιμο. Χαίρομαι που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία μέσα από την ομάδα της Δρω και μπορώ να προβάλλω διάφορα θέματα στους γύρω μου. Μy slogan is «χαμογέλα κάνει καλό» γιατί ως γνωστόν το γέλιο είναι ζωή και η ζωή είναι μικρή για να μην την ζούμε όμορφα.’’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up