7 χρονια ΔΡΩ

Πάνε ακριβώς 7 χρόνια από την πρώτη συνάντηση, από την πρώτη ιδέα, από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε την δική μας αντίσταση.

Σαν να ήταν χτες εκείνο το Σάββατο που μετά από μερικές συζητήσεις  καταλάβαμε ότι υπάρχει η μαγιά για να ξεκινήσει κάτι πιο ουσιαστικό, υπήρχε αυτό το ‘’κάτι’’ που θα δημιουργούσε μια ομάδα που θα έκανε πράξη την έκφραση αλλάζω τον κόσμο.

Έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρόνια από τότε και αυτή η ομάδα αποδεικνύει κάθε μέρα με τις πράξεις της ότι αυτό που πίστευε ο τότε πυρήνας που ξεκίνησε την ομάδα το ασπάστηκαν ακόμη περισσότερα άτομα, ακόμη περισσότεροι νέοι, με στόχο να αλλάζουμε την κοινωνία που ζούμε καθημερινά. Η ομάδα μεγαλώνει συνεχώς, μας παραχωρήθηκε αίθουσα για να βρισκόμαστε και να ανταλλάζουμε ιδέες και απόψεις, δημιουργήσαμε, δράσαμε, μάθαμε, μα κυρίως μας πλησίασε η επόμενη γενιά, αυτή που θα αναλάβει τα ηνία και θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή.

Μάθαμε ότι ο κόσμος δεν αλλάζει με υποδείξεις αλλά από το παράδειγμά σου, ότι για να αλλάξεις μια κοινωνία πρέπει να αλλάζεις και να βελτιώνεις τον εαυτό σου, αυτό ίσως ήταν το δυσκολότερο κομμάτι αλλά είμαι σίγουρος ότι ακόμη κι αν δεν καταφέραμε τόσα όσα θα θέλαμε, τουλάχιστον καταφέραμε να βάλουμε τον σπόρο για τους επόμενους

Για εμένα αυτό είναι αντίσταση σε όλο αυτό που ζούμε, να βελτιώνεις τον εαυτό σου στην προσπάθεια να αλλάξεις τον κόσμο. Να κάνεις εσύ αυτά που περιμένεις να κάνουν άλλοι για εσένα.

Γίνε εσύ η αλλαγή που περιμένεις, δράσε, σκέψου, δημιούργησε. Έλα κοντά μας και μοιράσου τις σκέψεις σου, αντάλλαξε προβληματισμούς, δημιούργησε την δράση που ονειρεύεσαι.

Author

mm

O Στέφανος Καργακης μεγαλωμένος στις Μοίρες είναι μέλος της ΔΡΩ από το 2012. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολογιας του ΤΕΙ Κρήτης και από την επιστροφή του στις Μοιρες μετά τις σπουδές προσπαθεί να προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία. Μότο του είναι ''Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις''

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up