Η δυναμη του “αγαπω” και οχι του “εγω”.

Δύσκολο να είσαι ο εαυτός σου. Στερεότυπα, “πρέπει”, κοινωνική κριτική, κλειστά μυαλά, ανύπαρκτη παιδεία ή και αρκετή ανθρωπιά.
Όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπίσει το εγώ σου για να καταφέρει να βγει άθικτο στην επιφάνεια. Τίποτα δεν μπορεί να σε νικήσει όμως.
Ο χειρότερος εχθρός λένε του ανθρώπου είναι ο εαυτός του. Όσο σκληρά και αν πολεμάς τους άλλους μόνο όταν πολεμήσεις το εαυτό σου θα καταφέρεις να πατήσεις στα πόδια σου να μάθεις τα θέλω σου και να ξεπεράσεις τα όριά σου.
 
Και ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ο εγωισμός. Λένε ότι σκοτώνει τον έρωτα και αρρωσταίνει τις σχέσεις των ανθρώπων. Εγώ πάντως σαν θεριό τον βλέπω. Από τη μια ο εγωισμός και από την άλλη ο φόβος. Να φοβάσαι να κάνεις ένα βήμα μη κ πληγωθείς από τη ζωή κ από την άλλη ο εγωισμός να σου φωνάζει είσαι δυνατή δε φοβάσαι κανέναν, μπορείς να τα καταφέρεις κ μόνη. Μόνη.. τόσο μικρή λέξη μα τόσο μεγάλη. Ποιος μπορεί να αντέξει μια τόσο “βαριά” λέξη στις πλάτες του; Κανείς..
Έτσι είναι ανθρωπάκο.. πρέπει να το δεχτείς. Δεν γεννήθηκες για να είσαι μόνος. Δεν είναι αυτή η φύση σου. Γιαυτό ξύπνα άσε τις εξυπνάδες του τύπου εγώ είμαι δυνατός και πήγαινε βρες χαρά να γεμίσει τη ζωή σου. Και ας στην δημιουργήσουν άλλοι. Μη σε νοιάζει αν θα τσινίσει ο εγωισμός μέσα σου, όχι. Το κακό σου θέλει, Δεν θέλει να βάλεις άλλον στη θέση του, θέλει να είσαι δικός του.
 
Μην του κάνεις τη χάρη όμως και δείξε του ότι αγαπάς τη ζωή και τους ανθρώπους κ θες να σ’αγαπάνε κ αυτοί. Και αυτό θα το πετύχεις μόνο αν τους αφήσεις να μπουν στην καρδιά σου να σε αγγίξουν και έτσι θα καταλάβεις κ εσύ ότι οι άνθρωποι δεν είναι μόνο αγρίμια. Όχι έχουμε ψυχή και πονάμε. Αρκεί να μπορέσεις να μας αγγίξεις απαλά, ήσυχα, με καθαρά χέρια, χωρίς αγκάθια γιατί έχουμε πονέσει όλοι, όλοι από κάποιον, όλοι από λίγο. Και να κατάντια τώρα. Προσπαθούμε να βγάλουμε τα αγκάθια μας για να τα καρφώσουμε στον άλλον.
 
Λες και θα απαλύνουμε τον πόνο μας έτσι.. πόσο γελασμένοι..

Author

mm

χμμ... Εγώ είμαι η Αναστασία..Νέο μέλος της Δρω και πολύ χαρούμενη για αυτή τη συμμετοχή-συμβολή.. Είμαι φοιτήτρια της Φιλολογίας και θα τα λέμε συχνά από δω και πέρα μιας και μ'αρέσει πολύ να γράφω και να εκφράζομαι μέσα από μικρά κειμενάκια..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up